Ředitel VZP k IZIPu: Mohl jsem radu o obchodu se Švýcary informovat dřív

7. 10. 2011 9:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel VZP se snaží přesvědčit členy dozorčí a správní rady, že kolem elektronických zdravotnických knížek se neděje nic podezřelého. Navíc je prý možné obchod mezi pojišťovnou a švýcarskou firmou ještě stopnout.


Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavel Horák ve čtvrtek rozeslal členům správní a dozorčí rady VZP dopis. Chce je uklidnit, že se kolem elektronických knížek nic neděje.

Ve dvoustránkovém dopisu o IZIPu připouští jen jednu chybu – o tom, že pojišťovna akcie nakupovala přes švýcarskou firmu, měl prý promluvit sám už dřív.

„Chápu, že jako členové správní a dozorčí rady byste pak byli v mnohem komfortnější situaci při dotazech novinářů,“ vysvětluje Horák v textu, který má server IHNED.cz a HN k dispozici.

Poslanci ani lidé z ministerstva totiž až dosud neměli o pozadí transakce akcií elektronických knížek žádné informace. Zpráva o tom, že je VZP nakupovala přes švýcarskou firmu bez telefonu a webových stránek, s níž v pondělí přišla Česká televize, je tak zaskočila.

Horák v dopise informoval členy správní a dozorčí rady pojišťovny o tom, že v případě, že nedojde k vyzvednutí akcií 46 procent akcií z úschovny, je smlouva mezi pojišťovnou a švýcarskou společností po 90 dnech neplatná.

Celý článek si můžete přečíst na serveru iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?