Ředitelem Chrudimské nemocnice by měl být Vondráček

23. 7. 2009 9:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Do křesla ředitele Chrudimské nemocnice by měl usednout zdejší lékař Tomáš Vondráček (ČSSD). Ve výběrovém řízení jej zvolila odborná komise, schválit jej musí ještě radní Pardubického kraje ve funkci valné hromady. Vondráček v čele nemocnice nahradí Vojtěcha Němečka...


jemuž vedení kraje neprodloužilo smlouvu kvůli manažerskému pochybení, které později napravil, informuje Mladá fronta Dnes (MfD) v příloze pro Pardubický kraj.

„Vybírali jsme ze čtyř uchazečů. Nejvíce hlasů nakonec získal vedoucí lékař chirurgické jednotky intenzivní péče Chrudimské nemocnice Tomáš Vondráček, kterého jsme doporučili radě Pardubického kraje ke schválení,“ řekl vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Leoš Dostál. Radní se sejdou příští čtvrtek.

Čtyřicetiletý Vondráček je zastupitelem Chrudimi za ČSSD a v současné době je jeho jméno na 13. místě kandidátky sociálních demokratů do Poslanecké sněmovny v mimořádných podzimních volbách. Němeček, člen ODS, skončil v křesle ředitele nemocnice s koncem školního roku. Měl by však v nemocnici dál působit jako poradce. Dočasným vedením nemocnice byl pověřen jeho náměstek pro zdravotní péči Petr Čichovský.

Chrudimská nemocnice by se podle předpokladů kraje ovládaného sociálními demokraty měla jako první z pěti krajských nemocnic dostat z červených čísel hospodaření do plusu.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?