Ředitelům nemocnic se hlásí noví lékaři

4. 1. 2011 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Když vedení kladenské nemocnice před pár dny rozlepilo obálky s hromadnými výpověďmi, vypadalo to děsivě - na klíčovém anesteziologicko-resuscitačním oddělení měli zbýt ze čtrnácti lékařů čtyři.


Dnes to vypadá, že odborářská akce „Děkujeme, odcházíme“ v praxi omezí provoz méně, než se zdálo.

Stávající anesteziologové totiž ještě ani neodešli a na jejich místa se už daří shánět nové. Jejich tým by měl nastoupit během února. „Je to složité a jde to pomalu, ale pracujeme na tom, abychom udrželi nynější provoz. A to na všech odděleních. Teď jsem kvůli tomu měl schůzku s primariátem,“ potvrdil včera HN náměstek nemocnice v Kladně Vladimír Lemon.

Právě na primáře teď ředitelé nemocnic spoléhají nejvíce. „Když o někom vědí, mohou ho doporučit. Když má někdo zájem, tak cesta k nám je otevřená. Například primář na ARO už si jednoho anesteziologa sehnal,“ popisuje náměstek kolínské nemocnice Pavel Hoffman.

To, že by se mohli lékaři začít přesouvat z jednoho města do druhého, předpokládá i hejtman Středočeského kraje David Rath. „Někteří Pražáci pracují v Kladně, tamní doktoři zase v Praze. Umím si představit, že mezi nimi dojde k výměně,“ přibližuje.

Lékaři se však začínají hlásit na uvolněná místa i na Vysočině. Například v nemocnici v Třebíči se jen za včerejšek ozvali tři. „To jsem tady za celý rok nezažil,“ říká ředitel Leoš Dostál.

Celý článek si můžete přečíst na serveru iHNED.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?