Registrace rodiček ve FN Královské Vinohrady

9. 2. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vzhledem k pokračujícímu nárůstu počtu porodů musela i Gynekologicko-porodnická klinika Fakultní nemocnice Královské Vinohrady přistoupit od ledna 2009 k registraci rodiček.


Díky ní bude možné lépe rozvrhnout plánované porody a vytvořit tak prostor pro porody akutní. Rodičky, které se chtějí ve FNKV registrovat, se musejí dostavit osobně do recepce ambulantního traktu gynekologicko-porodnické kliniky v pavilonu D. Registrace se provádějí každý pracovní den od 8 do 14 hodin. K registraci je potřeba těhotenský průkaz, průkaz zdravotního pojištění a průkaz totožnosti. Rodičky se mohou registrovat kdykoli po ukončeném 14. týdnu těhotenství, do prenatální poradny by měly docházet od 36. týdne těhotenství. Registrace není omezena bydlištěm rodičky.

V roce 2008 bylo na Gynekologicko-porodnické klinice FNKV provedeno téměř 1500 porodů, což je oproti roku 2007 více než dvojnásobek. Tohoto výsledku se podařilo dosáhnout, přestože porodnice byla v průběhu roku rekonstruována a její provoz byl částečně omezen.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?