Rekonstrukce nemocnice se oddaluje

6. 5. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Původně ohlášený termín zahájení stavby nového pavilonu nymburské nemocnice se proti původním předpokladům asi o něco zpozdí. Podle plánu mělo být zveřejnění výběrového řízení na dodavatele projektu v hodnotě...


Nymburk - kolem 130 milionů vyhlášeno do konce dubna. Jednání se ovšem oproti plánu zpozdilo, neboť ministerstvo zdravotnictví ještě nevydalo potřebné rozhodnutí.

„Stavební povolení na přístavbu operačních sálů oddělení chirurgie obdržela nemocnice 29. dubna. Zároveň nemocnice předala 30. dubna návrh oznámení veřejné obchodní soutěže na zhotovitele, který nyní ministerstvo posuzuje,“ uvedl tiskový mluvčí ministerstva zdravotnictví Otakar Černý. Podle původního plánu se mělo začít stavět již od poloviny roku.

„Vlastní stavba by měla začít v měsících červen až červenec. Dokončení stavby plánujeme do konce roku 2003 a uvedení do provozu v roce 2004. Vyhodnocení nabídek nejpozději do 15. června. Firma by měla být vybrána 30. června,“ řekl před časem ředitel nymburské nemocnice Miroslav Lapeš. Ten odmítl současnou situaci jakkoliv komentovat, neboť se nachází na dovolené a nechce mít s tiskem po dobu jejího trvání nic společného. Po rekonstrukci volá nymburská nemocnice již delší dobu. Pacienti leží v nevyhovujících prostorách. Ani lékaři nemají ke své práci patřičné zázemí. Letošní investice do výstavby a rekonstrukce by měla mít hodnotu 40 milionů korun.

(mča), Nymburský deník, 6.5.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?