Rodiče zakoupili sperma po internetu, dítě se má narodit za měsíc

30. 6. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Do měsíce by se mělo v Británii narodit dítě, které bylo počato spermatem, jež rodiče koupili prostřednictvím internetu. Kritikové poukazují na rizika takového obchodu – hrozí totiž nebezpečí nákazy virem HIV...


Do měsíce by se mělo v Británii narodit dítě, které bylo počato spermatem, jež rodiče koupili prostřednictvím internetu. Prodej spermatu přes webové stránky www.mannotincluded.com byl původně určen lesbickým párům nebo svobodným matkám. Kritikové poukazují na rizika takového obchodu – během oplození totiž může dojít k nákaze virem HIV. Dále poukazují na to, že dítě má právo vědět, kdo jsou oba jeho skuteční rodiče.

Zakladatel stránek „Man Not Included“ John Gonzales se však hájí: „Tato služba umožňuje rodičům, aby si prostřednictvím webových stránek našli takového dárce, který odpovídá jejich představám. Zdravotní stav dárců, kteří s námi spolupracují, je navíc velmi pečlivě monitorován,“ řekl Gonzalez ve vysílání News 24.

Webové stránky „Man Not Included“ existují necelý rok a pomohly počít dítě šestnácti párům. Stránky registrují asi 3000 anonymních dárců spermatu a 500 zájemkyň.

ZDROJ:

First British internet baby due**

**

(ivb), www.Zdravi.Euro.cz, 30.6. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?