Rögnerová odmítla místo referenta

13. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Senátorka Helena Rögnerová a bývalá ředitelka Fakultní nemocnice Motol včera odmítla tři nabízená referentská místa v této nemocnici a chce se dohodnout na ukončení pracovního poměru. Sdělil to její tajemník Jaroslav Menčík. Ředitel nemocnice Miloslav Ludvík řekl, že návrh je pro nemocnici přijatelný. "Samozřejmě to budeme akceptovat, korektní dohoda je v zájmu obou stran," řekl. "Paní senátorka chce i nadále kriticky...


Praha - sledovat dění v této nemocnici, zejména pak způsob hospodaření. Pokud by byla jejím zaměstnancem, musela by přijmout i určitou míru loajality vůči současnému vedení nemocnice, zejména pak ke způsobu jeho řízení. Toto je pro ni zcela nepřijatelné,“ vysvětlil Menčík. Podle Ludvíka bude možné začít jednat o ukončení pracovního poměru příští týden, kdy bude v nemocnici přítomna personální náměstkyně a bude se moci sejít s právní zástupkyní senátorky.

„Domluví se zřejmě na rozvázání pracovního poměru dohodou,“ řekl Ludvík s tím, že právníci budou ještě řešit požadavky senátorky na finanční vyrovnání. Soudním rozhodnutím jí totiž nemocnice bude muset zřejmě dát i náhradu mzdy, která může přesahovat i 1,5 miliónu korun. Senátorka měla v úmyslu ujmout se řízení nemocnice, jakmile nabyde platnosti rozhodnutí soudu o neplatnosti její výpovědi. Než tak mohla učinit, odvolal ji podruhé z funkce ministr zdravotnictví Bohumil Fišer a jako jediného ředitele potvrdil Miloslava Ludvíka.

Hradecké noviny, 11.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?