Roudnická porodnice bez lékařů. Co bude?

3. 8. 2012 8:04
přidejte názor
Autor: Redakce
Primář gynekologie a porodnice se rozhodl pro výpověď. Spolu s ním i další lékaři a sestry


Boj o zachování roudnické nemocnice má nový rozměr. Primář gynekologicko­porodnického oddělení Jaroslav Chocholatý se dohodl s vedením Podřipské nemocnice s poliklinikou na odchodu. Strhl ale lavinu a odcházejí s ním i ostatní lékaři. Od září tak nemá na roudnické porodnici de facto kdo sloužit.

„Srpen máme zajištěn, září je pro nás zatím problém,“ přiznal po dotazu Deníku výkonný ředitel roudnické nemocnice Vít Hroch. „Z porodnického oddělení dalo výpověď zhruba šest lékařů a spolu s nimi i některé zdravotní sestry.“

Že by byl problém i na jiných odděleních nemocnice, Hroch odmítl. „Na dalších odděleních se nic neděje.“

Ke svému odchodu z roudnické nemocnice se odmítl vyjádřit končící primář Chocholatý. „Nebudu to komentovat, obraťte se na vedení nemocnice. Je to soukromý subjekt a nemohu mluvit za něj do médií.“

Podle Hrocha je nynější situace v Roudnici způsobena dusnou atmosférou a nejistotou. „Je tu tlak nejen zdravotních pojišťoven. Všude je nervozita.

Vyvrcholilo to výpovědí lékařů. První lékař dal výpověď na konci června, pak se přidali další dva, že nevidí perspektivu. Nakonec nás požádal primář Chocholatý, že si neví rady se zajištěním oddělení, a tak se strhla lavina,“ vysvětlil výkonný ředitel roudnické nemocnice. Podřipská nemocnice bojuje o smlouvu s nejen Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Ta chce zrušit porodnici s dětským oddělením.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?