Rozsáhlá modernizace kolínské porodnice by měla začít letos

17. 1. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Modernizace kolínské porodnice a oddělení lůžkové péče kolínské nemocnice za 100 milionů korun by měla začít letos. Už je vypsáno několik tendrů. Investice v kolínské nemocnici a v Dětském centru v Choceradech zařadili krajští radní do plánu investic na letošní rok na pondělním jednání.


O vyčlenění peněz a zahájení prací rozhodnou krajští zastupitelé zřejmě 29. ledna. Informovala o tom Helena Frintová z tiskového oddělení středočeského hejtmanství. Ročně se v kolínské porodnici narodí přes 1200 dětí, prostředí už ale podle krajského náměstka pověřeného řízením oblasti zdravotnictví Roberta Bezděka (za ANO) neodpovídá moderním požadavkům. Hejtmanství má připravené projekty, práce by měly skončit příští rok.

Jsou už také vypsané veřejné zakázky na rekonstrukci výtahů a spojovacího krčku. Zajištěny a připraveny má nemocnice také náhradní prostory, kde bude po dobu stavebních prací denní provoz rekonstruovaných oddělení, uvedl radní. Na vybudování zázemí poskytl kraj ze svého rozpočtu pět milionů korun.

Středočeský kraj je zřizovatelem pěti nemocnic, kromě kolínské ještě v Příbrami, Benešově, Kladně a Mladé Boleslavi.

Zastupitelé by na konci ledna měli také rozhodnout o investici do vybavení interiérů Dětského centra v Choceradech, které má zajišťovat péči o znevýhodněné děti a děti s hendikepem. Děti se do něj přestěhují ze zařízení ve Strančicích zřejmě ještě letos.

Oprava centra za necelých 50 milionů korun začala loni v říjnu, hotovo má být v září. Pak má následovat vybavení zařízením za zhruba 12 milionů korun, vyčlenění peněz z letošního rozpočtu ještě musí schválit zastupitelé.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?