Rozvoj očního oddělení v Liberci

9. 10. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Oční oddělení Krajské nemocnice Liberec, a. s., zahájilo novou metodu léčby chorob sítnice, a to nitrooční podávání látky Avastin. Vedle stávající fluorescenční angiografie (FAG) a sítnicového laseru byl nově pořízen optický koherentní ...


… tomograf (OCT), který umožňuje detailní vyšetření struktur sítnice a přesné cílení léčby. Avastin je převratem v léčbě uvedených nemocí, především neovaskulární formy věkem podmíněné makulární degenerace.

Výrazně také za uplynulých 6 měsíců vzrostl podíl ambulantně operovaných pacientů potýkajících se s šedým zákalem, pro které byl zároveň vybudován speciální pokoj umožňující zrychlení přípravy a zkrácení doby strávené v nemocničním zařízení. S rozvojem očního oddělení zahájili lékaři také plastické operace očních víček, kde většinou s přibývajícím věkem kůže víček povoluje a je tak ve výrazném nadbytku. Tím dochází k poklesu víček a kožní nadbytek v mnoha případech může i omezovat vidění. Současná praxe je taková, že zákrok provádí oční oddělení na operačním sále za přísných hygienických podmínek v lokální anestezii.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?