Rusko: Počet zavražděných novorozenců narůstá

30. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ruští lékaři zaznamenali velmi krutý trend: v minulých letech výrazně vzrostl počet novorozenců, kteří byli bezprostředně po porodu zavražděni svými matkami. Ruské úřady odhadují...


že „minimálně 200“ dětí ročně je svými vlastními matkami zbaveno života. Počet abortů je v Rusku výrazně nad evropským průměrem.

Ruské lékařské svazy sdělují, že nyní dvě ze tří těhotenství končí interrupcí a tento počet má stále stoupající tendenci. Ročně přeruší své těhotenství víc jak dva miliony žen. Postiženy jsou zejména ženy ze sociálně oslabených rodin a mladistvé matky.

Policisté stále častěji nacházejí na ulicích Moskvy i jiných měst pohozené mrtvé novorozence, kteří byli zavražděni bezprostředně po porodu.

Jak informovaly ruské noviny Nězavisimaja gazeta, mimořádně mnoho novorozenců bylo nalezeno v měsících březnu a dubnu. Lékaři a porodní asistentky to uvádějí do souvislosti se začátkem letních prázdnin před devíti měsíci. Protože antikoncepce v Rusku (zejména pro mladistvé) není snadno dostupná, nedovedou si četné mladé matky poradit jinak, než vraždou svých novorozenců. Smutné je, že velká většina těchto vraž není nikdy objasněna.

MUDr. Miloš Němec pro www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?