S inkontinencí není třeba se smiřovat

20. 12. 2000 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce


Jsou situace, ve kterých se dospělý člověk necítí zrovna důstojně. Jednou z nich může být inkontinence moči nebo stolice, spojená se ztrátou schopnosti sebeobsluhy. A naopak, jednu z největších radostí – pocit úspěchu a vráceného sebevědomí – zažije člověk, kterému se podaří po delší době dojít na toaletu, a „ušetřit“ tak plenku nebo práci sestrám.

S těžkou inkontinencí se nejčastěji setkáváme u starých lidí. Ale ani ve stáří bychom ji neměli považovat za normální a smiřovat se s ní. Často se totiž jedná o reflexní vyprazdňování močového měchýře v pravidelných intervalech, které lze vypozorovat, a tak pomočování předcházet.

Chceme-li zvýšit kvalitu ošetřovatelské péče poskytované inkontinentním pacientům, přivítáme nový výrobek Tena flex s otevřenou náručí. Poskytne nám totiž vše, co k takové péči potřebujeme. Jedná se o moderní pomůcku, která přebírá to nejlepší z plenkových kalhotek a vložných plen současně. Připomíná sice plenkové kalhotky, ale nasazování je jednodušší. Může připomínat i vložnou plenu, ale nepotřebujeme fixační kalhotky. Tena flex nemusíme při vysazení pacienta na mísu úplně sundat. Snadná a rychlá manipulace s výrobkem nám umožní vysazování i méně mobilních pacientů. Dostatečná absorpční kapacita Tena flex ochrání lůžko před nenadálou příhodou. Částečně pohyblivý pacient, kterého naučíme s Tena flex zacházet, nám ušetří svou samostatností čas a spoustu práce. Tena flex je plenka, která ochrání, když je třeba, ale nebrání vykonat potřebu obvyklým způsobem.

Brzy zjistíme, že klasické plenkové kalhotky již téměř nepotřebujeme. Nahradí nám je Tena pants, kalhotky pro samostatné a chodící inkontinentní pacienty, a Tena flex pro většinu ostatních, kterým chceme ulehčit život s inkontinencí.

Jaroslava Benešová, zdravotní sestra, externí spolupracovnice SCA Hygiene products, s. r. o.

PR

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?