S pacienty se spojí bezdrátově

9. 8. 2011 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Zavolat si na pomoc sestru na jakémkoliv místě oddělení. Tuto možnost nyní mají pacienti interny boskovické nemocnice. Jako první v regionu tam zavedli bezdrátovou signalizaci mezi nemocnými a sestrami.


„Místo klasického bzučáku nad postelí má každý pacient na ruce zařízení podobné hodinkám. Díky němu je v neustálém kontaktu se zdravotní sestrou. Může se s ním i sprchovat, a když je zmáčkne, sestra jej uslyší, ať je kdekoliv,“ popsal novinku ředitel nemocnice Rostislav Verner.

Podle něj už tak nebude docházet k situacím, kdy se sestra stará o jiného pacienta na pokoji a vyzvánění bzučáku na sesterně proto neslyší. „Sestře se na zařízení hned objeví, jaký pacient a z jakého místa nemocnice ji potřebuje. Je to výhodné hlavně v noci, kdy slouží třeba jen jedna zdravotní sestra,“ přiblížil Verner.

Kromě rychlejší pomoci nemocným nový bezdrátový signalizační systém usnadní práci i zdravotnickému personálu. „Zařízení se dá využít i pro snadnější dohled sester nad pacienty. Třeba pro lidi s demencí, kteří se pokusí opustit oddělení, aniž by o tom personál věděl,“ řekl ředitel. Nové bezdrátové spojení mezi pacienty a sestrami mají v boskovické nemocnici zatím jen na interním oddělení. Pokud se osvědčí, plánují systém nakoupit i pro další části nemocnice.

„Nové zařízení jsme pořídili jako první na internu, kterou opravujeme. Problém je, že v době, kdy se nemocnice stavěla, se dávaly do zdí železné konstrukce. Ty podobná zařízení ruší. Při opravách interny jsme však železo ze zdí odstranili. Proto jsme bezdrátovou signalizaci mohli použít. Ohlasy personálu jsou zatím pozitivní, časem bychom chtěli tuto signalizaci nakoupit i na další oddělení,“ dodal Verner.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?