Schwarz Pharma musí kvůli reformě v Německu propustit 200 osob

5. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Německo navrhuje novou reformu zdravotní péče, která počítá se zvýšením rabatu, který výrobci léku nabízejí pojišťovnám, na 16% ze současných 6%. Německá Schwarz Pharma proto bude muset propustit až 200 zaměstnanců...


BERLÍN - Německá farmaceutická společnost Schwarz Pharma bude muset kvůli navrhované reformě zdravotního systému v Německu propustit až 200 zaměstnanců. Informoval o tom včera generální ředitel společnosti Patrick Schwarz-Schuette.

Německo navrhuje novou reformu zdravotní péče, která počítá se zvýšením rabatu, který výrobci léku nabízejí pojišťovnám, na 16 procent ze současných šesti procent. Schwarz-Schuette dodal, že z tohoto důvodu německá divize skončí v příštím roce poprvé v historii se ztrátou, a to kolem deseti milionů eur. Pokud by reforma nebyla zavedena, divize zaznamená zisk ve stejné výši. Ve snaze zmírnit co nejvíce dopad reformy na hospodaření společnosti se proto firma rozhodla výrazně omezit náklady v Německu a propustit zde kolem 200 zaměstnanců.

Schwarz Pharma je známá generickou verzí léku na žaludeční vředy Prilosec vyráběného společností AstraZeneca, který prodává v USA. Německé operace se na celkových tržbách skupiny podílí deseti procenty, napsala agentura Reuters.

Schwarz Pharma vykázala ve druhém čtvrtletí mnohonásobný růst ziskovosti v řádu téměř dvou tisíc procent. Zasloužil se o to růst tržeb o 130 procent s pomocí prodeje generické kopie Prilosecu. Čistý zisk vzrostl na 88,6 milionu eur a proti loňskému druhému čtvrtletí byl vyšší 19krát.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?