Šéfem holdingu hradeckého kraje je Martin Scháněl

25. 2. 2009 9:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí krajské nemocnice, se dnes stal Martin Scháněl (35). Do funkce jej zvolilo představenstvo holdingu. Scháněl, který je od minulého týdne členem představenstva holdingu, byl od roku 2000 na hradeckém hejtmanství vedoucím odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Tuto pozici dnes opustil, řekl ČTK mluvčí kraje Imrich Dioszegi...


Hlavním Schánělovým úkolem bude podle mluvčího stabilizovat hospodaření krajských nemocnic. Hospodaření holdingu totiž podle dřívějších vyjádření nového vedení kraje vykazuje kumulovanou ztrátu až 200 milionů korun. Předchozí vedení holdingu však mluví o vyrovnaném hospodaření. Hospodaření nemocnic nechal kraj prověřit audity. Výsledky auditů zatím hejtmanství nezveřejnilo.

Scháněl ve funkci ředitele nahradil Rostislava Všetečku (ODS), který na svůj post rezignoval 6. ledna. Důvodem jeho odchodu byly údajné politické tlaky od současného vedení kraje. Nové vedení hradeckého kraje v čele s ČSSD již dříve vyměnilo členy představenstva holdingu.

Hejtman Lubomír Franc chtěl původně na místo šéfa holdingu získat ředitele hradecké fakultní nemocnice Leoše Hegera. Ten ale nabídku odmítl.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje tvoří deset akciových společností. Vedle pětice oblastních a jedné městské nemocnice to jsou firmy, které zabezpečují služby pro oblast zdravotnictví. Hradecký kraj zaměstnává v oblasti zdravotnictví přes 3500 lidí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?