Senát má rozhodovat o snížení cen léků namísto rušení poplatků

18. 6. 2009 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Senát dnes bude vybírat mezi snížením cen léků a rušením regulačních poplatků ve zdravotnictví. Vzhledem k rozložení politických sil v horní komoře se očekává, že se přikloní k první možnosti...


Snížením cen léků a zavedením hrazeného očkování dětí proti pneumokokovým infekcím chce ODS nahradit obsah levicových novel zákona o veřejném zdravotním pojištění, z nichž první chce poplatky zrušit a druhá ponechat jen pro produktivní část populace. ČSSD už záměr občanských demokratů označila za zastírací manévr a matení veřejnosti.

Horní komora má také schvalovat své kandidáty na státní vyznamenání. Mezi 27 nominovanými jsou například někdejší rakouský prezident Thomas Klestil nebo architekt Jan Kaplický. Členové protikomunistické odbojové skupiny bratří Mašínů překvapivě letos mezi navrženými chybí.

Senátoři mají na programu také novelu, která by na poslední chvíli mohla osvobodit ředitele škol od povinnosti podávat majetková přiznání. Předpokládá se, že Senát dnes svou červnovou schůzi ukončí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?