Šest let zavřená nemocnice v Plané se znovu otevře pacientům

21. 1. 2009 9:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový vlastník FFUS Praha, který zdravotnické zařízení převzal loni v lednu, vložil do úprav nejnovějšího pavilonu areálu přes 30 milionů Kč. Připraveno má 45 lůžek, čtyři velké a tři malé operační sály, od července funguje vývařovna jídel...


Více než šest let uzavřená nemocnice v Plané na Tachovsku, jediné lůžkové zařízení ve velmi řídce osídleném okrese, se dnes znovu otevře pacientům. Nový vlastník FFUS Praha, který zdravotnické zařízení převzal loni v lednu, vložil do úprav nejnovějšího pavilonu areálu přes 30 milionů Kč. Připraveno má 45 lůžek, čtyři velké a tři malé operační sály, od července funguje vývařovna jídel.

Nemocnice, která má již uzavřené smlouvy na první chirurgické a plastické operace, se propadla do konkurzu v květnu 2004. FFUS koupila areál za 40 milionů Kč. Minulé vedení Plzeňského kraje, složené ze zástupců ODS, trvale zpochybňovalo krach nemocnice. Neuspělo se žalobami u krajského, vrchního, Nejvyššího ani Ústavního soudu. Naopak ČSSD, která nyní kraj vede, usilovala dlouhodobě o obnovu lůžkové péče na Tachovsku. Dnešní otevření proto podporuje a přítomno mu bude vedení kraje v čele s hejtmankou a exministryní zdravotnictví Miladou Emmerovou.

Investor, za nímž stojí finanční skupina Fio, by chtěl mít výhledově v Plané až 260 lůžek, z toho 100 pro dlouhodobě nemocné.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?