Siemens prodal část své zdravotnické divize švédské firmě Getinge

18. 8. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Německý Siemens prodal švédské firmě Getinge za 150 milionů eur firmu Life Support Systems. Siemens by jinak od antimonopolních orgánů EU nezískal povolení k vytvoření společného podniku s německou firmou Draegerwerk...


STOCKHOLM/FRANKFURT - Německá strojírenská skupina Siemens prodala švédskému výrobci lékařské technologie Getinge za 150 milionů eur firmu Life Support Systems (LSS), která je součástí divize Siemens Medical Solutions. Německá společnost to oznámila ve svém pátečním prohlášení.

Siemens musel LSS prodat, aby od antimonopolních orgánů Evropské unie získal povolení k vytvoření společného podniku s německou firmou Draegerwerk na výrobu přístrojů pro jednotky intenzivní péče. Dohoda obou firem o spolupráci totiž vyvolala obavy z možného dominantního postavení na trhu s vybavením pro nemocnice.

Getinge současně převezme záporný provozní kapitál v hodnotě 50 milionů eur. Švédská firma očekává, že LSS v příštím roce zvýší její zisk před zdaněním o deset až 12 milionů eur a v roce 2005 o 17 až 20 milionů eur.

Siemens LSS vyrábí a prodává ventilátory a anesteziologická zařízení pro nemocnice. V letošním fiskálním roce do konce června by se tržby společnosti měly pohybovat kolem 205 milionů eur. Divize bude zahrnuta do účetnictví Getinge od října letošního roku, napsala agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?