Situací kolem špitálu jsou lidé pohoršeni

22. 3. 2011 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Informace o záměru Moravskoslezského kraje sebrat Slezské nemocnici v Opavě lůžka a ortopedické i kožní oddělení mnohé Opavany rozzlobila.


Lidé o opavské nemocnici hodně mluví, někteří své názory napsali na internetové stránky naší redakce opavsky.
denik.cz. Vybrali jsme ty z nich, které lze publikovat.

Je vidět, že představitelé kraje potřebují nějaká teplá místečka, tak vymyslí zbytečný úřad, který zaměstná stovku lidí a bude vlastně dělat to, co dělají současné nemocnice. Ono je třeba taky trochu profitovat na farmaceutickém lobby, že pánové?

Společnost, která prováděla audity v nemocnicích, vznikla pouhé tři dny před začátkem auditu. Je to normální? Copak je to všem jedno? Oni si asi myslí, že jsme všichni úplně hloupí a neznalí věci. Myslím, že je nutné medializovat to na vyšší úrovni, jako je televize a celostátní tisk, jinak se nic nezmění….

Jak někoho může napadnout stěhovat ortopedii z velkého města do malého? Myslíte, že by si Ostraváci představili stěhování nemocničních oddělení do menší Opavy s tím, že by se do té Opavy zajížděli léčit? Asi by řekli, že se máme jít léčit. Čím to skončí? Podívejte se, jak dopadl Vítkov, který pro špatnou dostupnost nejvíc potřeboval zachovat nemocnici. Copak necháte Opavu úplně vykrvácet? V předvolebních kampaních regionální politici slibovali blaho lidí. Je snad blahem Opavanů dojíždět ne na Olomouckou ulici v Opavě, ale do třicet kilometrů vzdáleného Krnova? Zpropadený kraj!

Co na to vedení Moravskoslezkého kraje?

Redakce oslovila hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase (ČSSD) a prostřednictvím tiskové mluvčí Šárky Vlčkové ho požádala o vyjádření. Zde je.

„Vzhledem k tomu, že občané Moravskoslezského kraje detailně nevidí do hospodaření krajských nemocnic, nemohou situaci řádně hodnotit a chápeme jejich obavy. Do doby projednání v orgánech kraje a vedení krajských nemocnic nebudeme na tyto dotazy odpovídat,“ sdělila včera těsně před uzávěrkou tohoto vydání Šárka Vlčková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?