Situaci v Plané hodlá řešit LOK s ministryní

24. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Předseda Lékařského odborového klubu Milan Kubek chce na své zítřejší schůzce s ministryní zdravotnictví Marií Součkovou řešit situaci Nemocnice v Plané na Tachovsku. "Upozorníme paní ministryni...


Praha/Tachov - Předseda Lékařského odborového klubu (LOK) Milan Kubek chce na své zítřejší schůzce s ministryní zdravotnictví Marií Součkovou řešit situaci Nemocnice v Plané na Tachovsku.

Tato nemocnice bude po celý srpen uzavřena kvůli dluhům a nedostatku lékařů.

„Upozorníme paní ministryni, že Planá je problém,“ řekl včera Kubek. LOK původně viděl řešení v tom, že se Nemocnice v Plané sloučí s plzeňskou fakultní nemocnicí, která zajistí kvalifikovaný personál.

„Považoval jsem sloučení za rozumné, ale podle právní analýzy tato varianta naráží na zákon o převodu majetku státu na kraje. Možná by to šlo řešit smlouvou o personálním propojení obou nemocnic,“ podotkl Kubek. Okresní úřad jako zřizovatel podle Kubka katastrofálně selhal, když nedokázal dohlédnout na to, aby fungovala jediná nemocnice v regionu s 50 tisíci obyvateli.

O pomoci plánské nemocnici včera rovněž jednali v Tachově představitelé Fakultní nemocnice Plzeň a chebské nemocnice se starosty Tachovska.

tk, red, Plzeňský deník, 24.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?