Slovenské lékárny budou opět po tři hodiny stávkovat

18. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Veřejné lékárny na Slovensku pokračují ve stávce a dnes už potřetí přeruší provoz od 10 do 13 hodiny. "Před týdnem v telefonickém rozhovoru MZ s předsedou komory se hovořilo o částce dvou miliard, ale zůstalo jen při slibech...


Bratislava - Veřejné lékárny na Slovensku pokračují ve stávce a dnes už potřetí přeruší provoz od 10 do 13 hodiny. Tímto způsobem chtějí vyjádřit zklamání, že z privatizačních příjmů určených pro zdravotnictví za 3,7 miliardy Sk, mohou očekávat jen 273 milióny Sk. Přitom dluh zdravotních pojišťoven vůči nim je už na úrovni šesti miliard.

„Před týdnem v telefonickém rozhovoru ministerstva zdravotnictví s předsedou komory se hovořilo o částce dvou miliard, ale zůstalo jen při slibech,“ komentovala situaci Ernestína Tóthová ze Slovenské lékárnické komory. Obává se, že při rozdělování peněz z privatizace Lázní Piešťany se opět octnou mezi posledními.

Ministerstvo zdravotnictví vidí věci jinak. „V první řadě jsme museli oddlužit zdravotnická zařízení, která přecházejí pod vyšší územní celky, pod města a obce,“ řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví Martin Urmanič. Počítá se podle něj s tím, že jedna miliarda se k lékárnám dostane z oddlužování železnic vůči Všeobecné zdravotní pojišťovně.

(sák), Hospodářské noviny, 18.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?