Slovenské lékárny zítra zůstanou díky povodním otevřené

14. 8. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Slovenská lékárnická komora dnes odvolala plánovanou čtvrteční stávku, kdy chtěla už poněkolikáté v tomto roce uzavřít lékárny. Důvodem je současná povodňová situace na Slovensku. Lékárníci nechtějí pacientům...


Slovenská lékárnická komora (SLeK) dnes odvolala plánovanou čtvrteční stávku, kdy chtěla už poněkolikáté v tomto roce uzavřít lékárny. Důvodem je současná povodňová situace na Slovensku.

Lékárníci nechtějí pacientům ještě více ztěžovat jejich situaci, řekla pro agenturu TASR mluvčí SLeK Ernestína Tóthová a dodala, že jejich stávková pohotovost i nadále trvá. Vyhlášená byla 27. července pro nespokojenost členů komory s postupem vlády při oddlužování lékáren. Slovenský stát jim dluží šest miliard slovenských korun.

Slovenský Fond národního majetku odsouhlasil 30. července sumu ve výši 1,8 miliardy na oddlužení resortu zdravotnictví. Celkový dluh v resortu je nyní téměř 20 miliard slovenských korun. Na jeho oddlužení parlament schválil sumu 3,685 miliardy slovenských korun z prostředků FNM.

TASR

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?