Slovenští lékaři se osvědčili

25. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V Nemocnici Jihlava pracují vedle českých zdravotníků také šest lékařů a patnáct zdravotních sester ze Slovenska. Působí na oddělení chirurgie, na gynekologicko-porodnickém oddělení a na ARO...


Jihlava - V Nemocnici Jihlava pracují vedle českých zdravotníků také slovenští lékaři a sestry. V současné době nemocnice zaměstnává šest lékařů a patnáct zdravotních sester ze Slovenské republiky. Vedení nemocnice je se slovesnkými lékaři spokojeno.

Náměstek ředitele pro zdravotní péči Jaromír Havel říká, že slovenští zdravotníci pracují na různých odděleních nemocnice, například na gynekologicko - porodnickém, chirurgickém, či anesteziologicko - resuscitačním oddělení.

Vedení nevidí mezi českými a slovenskými lékaři žádný rozdíl

„Máme s nimi dobré zkušenosti, nemyslím si, že by vyvstaly nějaké problémy. V praxi se osvědčují stejně jako naši lékaři či sestry,“ podotkl náměstek.

Podle jeho slov mají slovenští pracovníci spíše problém s ubytováním, neboť nemocnice ubytovací kapacity nemá a tak jim shání bydlení, kde se dá. Bydlí například v různých podnájmech.

„Skutečnost, že k nám přichází pracovat lidé z východních zemí, je zcela běžná. Lékaři z Čech odchází na západ, ze Slovenska pro změnu k nám. Je to přirozená snaha o to, aby se vyškolili,“ vysvětlil Jaromír Havel.

Podle jeho informací zatím žádný lékař z jihlavské nemocnice za prací do Německa, či do jiné země neodešel. Tento problém se týká spíše nemocnic, které se nachází v blízkosti hranic.

Na gynekologicko - porodnickém oddělení nemocnice pracují dva slovenští lékaři.

„Jsme s nimi spokojeni. Neshledávám vůbec žádný rozdíl mezi tím jak pracují oni a čeští lékaři,“ vyjádřil se primář Aleš Roztočil. Kromě českých a slovenských zdravotníků v jihlavské nemocnici není zaměstnán žádný občan jiné národnosti.

MARTA HERMANNOVÁ, Jihlavské noviny, 25.03.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?