Smlouva s ruskou firmou pomůže farmaceutické PRO.MED.CS s výrobou

24. 11. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Smlouva s ruskou společností ZiO Zdorovje pomůže české farmaceutické firmě PRO.MED.CS Praha s pokrytím kapacit pro výrobu léků, které už nedostačovaly. Včera to řekl ředitel PRO.MED.CS pro ruský trh Jiří Musialek.


Dohoda byla podepsána ve středu v Moskvě na česko-ruském podnikatelském fóru za přítomnosti prezidenta Miloše Zemana. „Náš kontrakt není investice, je to kontrakt o přesunu části výroby do Ruska. Našli jsme si firmu, která se specializuje na výrobu pro jiné farmaceutické firmy. My jim předáme technologii a oni na jejich strojích pro nás budou vyrábět to, co budeme potřebovat,“ řekl Musialek. Do budoucna má ruská firma pro PRO.MED vyrábět 70 procent produktů pro ruský trh. Musialek uvedl, že během několika let může jít o produkty v hodnotě 1,3 miliardy korun ročně.

Podotkl, že současná výrobní linka firmy v Praze bude nadále pracovat na plný výkon, ruská výroba bude významným doplňkem hlavně pro země bývalého Společenství nezávislých států. „Převážná většina naší produkce se bude stále vyrábět v Česku,“ uvedl. Roční obrat firmy podle něj činí jednotky miliard korun.

PRO.MED.CS Praha je přední česká nezávislá farmaceutická společnost s vlastní vědecko-výzkumnou základnou pro vývoj humánních léčivých přípravků. Specializuje se na výrobu tablet, potahovaných tablet a tobolek, jejichž denní produkce přesahuje dva miliony kusů. Portfolio zahrnuje zejména gastrointestinální, kardiovaskulární a muskuloskeletální oblasti.

Firma vyváží své produkty do více než 25 zemí, a to zejména do Ruska, států střední a východní Evropy a střední Asie. V posledních letech se prosazuje i na západoevropských trzích. Společnost podle Musialka zaměstnává 800 až 1000 lidí. Podle údajů ze Sbírky listin stoupl v loňském roce čistý zisk firmy na 421,1 milionu korun, meziročně byl vyšší o více než polovinu.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?