Sněmovna by se měla zabývat zdravotnictvím až v půlce dubna

19. 3. 2010 8:34
přidejte názor
Autor: Redakce
Sněmovna by se měla opět zabývat aktuální situací v českém zdravotnictví až téměř za měsíc. Neprojednané body ze čtvrteční mimořádné schůze, které se týkaly se například brněnské tkáňové banky nebo situace kolem Lázní Toušeň, by měla sněmovna projednat na řádné dubnové schůzi, zatím poslední před volbami.


Na pořad by měly přijít ve čtvrtek 15. dubna. Dohodlo se na tom vedení sněmovny s poslaneckými kluby a poslanci s tím souhlasili.

Poslanci si na čtvrtek pozvali ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou a chtěli s ní mluvit například o rušení a slučování zdravotních ústavů. Ministryně jim oznámila, že se pod politickým tlakem rozhodla proces restrukturalizace ústavů zastavit. Víc už toho poslanci projednat nestihli.

Poslanci by se dnes ještě měli zabývat schvalováním zahrádkářského zákona nebo vládní novely zákona, která má zprůhlednit zadávání veřejných zakázek. Na dnešek si také zařadili druhé čtení zákona, který by umožnit odebírání akademických titulů v případech, kdy je jejich nositelé získali neoprávněně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?