Sněmovna může jednat o vetovaných reformách začátkem listopadu

24. 10. 2011 8:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Sněmovna bude moci jednat o vládních reformních zákonech, které vetoval nebo vrátil Senát, v prvním listopadovém týdnu. Poslanci je obdrželi podle informací na sněmovním webu tento týden a bude splněna zákonná desetidenní lhůta, po jejímž uplynutí mohou předlohy posoudit. Očekává se, že koaliční většina v dolní komoře zamítavá stanoviska Senátu s opoziční většinou přehlasuje.


Očekává se, že předlohy budou zařazeny na úterý 1. listopadu. Jde o důchodovou, zdravotnickou a sociální reformu a dále o prodloužení platnosti letošních úsporných opatření ministerstva práce a sociálních věcí i na další léta.

Poslanci by měli posoudit také změny v zákoníku práce a změny v dani z přidané hodnoty a omezení státní podpory stavebního spoření. Pokud koalice ve sněmovně levicový Senát přehlasuje, pod předlohami bude chybět už jen prezidentův podpis. Zákony by měly platit od příštího roku.

Z balíku reformních a úsporných předloh schválil Senát jen jedenu; mění vyplácení dávek zdravotně postiženým lidem. S pozměňovacími návrhy poslal do sněmovny zákon o zdravotnické záchranné službě a návrh na omezení podpory stavebního spoření. Více než než desítku dalších zákonů Senát zamítl.
mbc mkv

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?