Sněmovna "se prohýbá" pod zdravotnictvím

17. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Poslanecká sněmovna se na dubnové schůzi vypořádává s celou sérií návrhů nových zdravotnických zákonů či novelizací a bude se zabývat i koncepčními tezemi ministerstva zdravotnictví...


Do čtvrtka 17. dubna sněmovna projednala ve druhém čtení návrh zákona k výkonu povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta a každým okamžikem se očekává i třetí, závěrečné čtení této normy (poté návrh bude postoupen senátu).

Prvým čtením ve sněmovně prošel návrh zákona o nelékařských povoláních, dále návrh novely zákona o ochraně veřejného zdraví a rovněž návrh zákona o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a návykovými látkami.

Po tomto prvém čtení se nyní uvedenými návrhy bude zabývat sněmovní zdravotní výbor, který je o několik týdnů později znovu předloží sněmovně.

Každou chvíli se očekává, že sněmovna začne diskutovat o materiálu s názvem Teze střednědobé koncepce resortní politiky MZ v letech 2003 až 2006. Dále se sněmovna bude zabývat i návrhem zdravotně pojistného plánu VZP pro letošní rok. V plánu je i volba členů a náhradníků dozorčí rady této pojišťovny.

Do letošního června by mělo MZ předložit vládě další návrhy nových zákonů, a to zákona o zdravotní péči a zákona o zdravotnických zařízeních. Zároveň resortní úřad připravuje návrh novelizace pojišťovenských zákonů.

(boš), www.Zdravi.Euro.cz, 17.4. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?