Soud se bude zabývat žalobou Klimovičové na Českou televizi

20. 10. 2010 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražský městský soud dnes pravděpodobně rozhodne o žalobě exporadkyně Davida Ratha Evy Klimovičové, která požaduje po České televizi (ČT) 30 milionů korun odškodného za reportáž z roku 2005.


Po reportáži, ve které televize odvysílala videozáznam schůzky z roku 2004 mezi Klimovičovou a zástupcem farmaceutické firmy Pfizer Alešem Prokopenkem, totiž čelila exporadkyně obvinění, že za zprostředkování schůzky s Rathem žádala od pracovníka firmy tři miliony korun. Soudy ji ale opakovaně osvobodily.

Žalobu odstartovala pět let stará reportáž ČT, ve které televize odvysílala videozáznam schůzky z roku 2004 mezi Klimovičovou a zástupcem farmaceutické firmy Pfizer Alešem Prokopenkem. Klimovičová podle reportáže Prokopenka žádala, aby investoval peníze do inzerce v Tempus Medicorum.

Naznačila mu prý, že za investované tři miliony by se firma mohla setkat s Rathem, který se tehdy jako šéf ČLK účastnil vyjednávání o takzvané úhradové vyhlášce. V ní ministerstvo zdravotnictví stanovuje, jaké léky budou hrazeny z pojištění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?