Soutěž: Neztrácej humor, i když máš tumor!

22. 3. 2011 7:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Redakce časopisu Sestra vyhlašuje soutěž o nejlepší ukázku černého humoru, a to především z oblasti zdravotnictví. „Morbidní“ klání bude probíhat prostřednictvím facebookové stránky časopisu Sestra.


Pro pět nejúspěšnějších jsou připraveny hodnotné ceny.

Realita zdravotnické praxe ovlivňuje zcela specifickým způsobem myšlenkové pochody zdravotníků. To, co zdravotník považuje za humorné, se může běžnému člověku jevit v lepším případě jako zvrhlé, v horším jako bezcitné.

Zdravotníci svou prací doslova žijí, a tak si obvykle tuto skutečnost uvědomí až poté, co spatří zaskočené výrazy ve tvářích svých nic netušících přátel, se kterými se právě podělili o nějakou obzvláště „zábavnou“ historku z praxe.

Většina populace zkrátka nemá smysl pro ten správný nemocniční humor, který zdravotníkům tolik pomáhá získat přiměřenou míru nadhledu, bez kterého by se brzy sami stali pacienty či spíše chovanci některé z našich kvalitních léčeben pro duševně choré.

Redakce časopisu Sestra si tento blahodárný efekt černého humoru na psychický stav zdravotníků moc dobře uvědomuje a rozhodla se jej podpořit vyhlášením soutěže O nejlepší ukázku černého humoru.

Průběh soutěže

Zájemci, kteří se chtějí zúčastnit soutěže, budou od 11. 3. do 31. 3. 2011 zasílat ukázky černého humoru na e-mailovou adresu FBSestra@mf.cz společně se svým jménem, příjmením, adresou, specializací a telefonním číslem.

Poté budou všechny příspěvky upraveny do formy obrázku a zveřejněny v galerii facebookové stránky časopisu Sestra na adrese www.facebook.com/FBSestra.

Ti, kteří mají facebookovou stránku časopisu Sestra mezi svými oblíbenými stránkami, budou moci od 1. 4. do 30. 4. 2011 přidávat hlasy k jednotlivým příspěvkům pomocí tzv. palcování (tlačítko „To se mi libí“).

Pod každým příspěvkem bude uvedeno jméno a město, odkud přispěvatel/ka pochází. Po ukončení hlasování bude stránka časopisu Sestra dočasně uzavřena, aby bylo možno vyhodnotit výsledky.

Poté budou výsledky vyhlášeny v časopisu Sestra č. 5 a taktéž vytvořena galerie vítězů na FB Sestra. Pět nejúspěšnějších obdrží hodnotné ceny.

Pravidla

- Soutěže se mohou účastnit pouze zdravotníci nebo studenti připravující se na zdravotnické povolání.

- Příspěvky mohou být originální i převzaté. Může se jednat o kresbu, malbu, text či jejich kombinace. Vtip nebo historku z praxe. Textové příspěvky jsou v zájmu čitelnosti limitované 750 znaky včetně mezer. U převzatých příspěvků je třeba uvést zdroj.

- Každý může soutěžit jen s jedním příspěvkem.

- U příspěvků se stejným zněním bude zveřejněn vždy jen první zaslaný a soutěžící bude upozorněn e-mailovou zprávou, že jeho příspěvek nemůže být použit.

- Příspěvky výrazně vulgární nebo porušující zákony ČR budou odmítnuty.

- Příspěvky zaslané po datu 30. 4. 2011 nebudou do soutěže zařazeny.

Ceny

1. místo: poukázka od Grady v hodnotě 1000 Kč, tričko Hartmann + kniha MF + kosmetický balíček Ryor

2. a 3. místo: tričko Hartmann + kniha MF + kosmetický balíček Ryor

4. a 5. místo: tričko Hartmann + kniha MF

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?