Společnost Agel otevřela v Novém Jičíně novou polikliniku

20. 9. 2011 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
V bývalé budově Tonaku v Novém Jičíně společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka otevřela novou polikliniku. Celková investice do modernizace objektu a přístrojového vybavení přišla společnost na 100 milionů korun, v budově bude pracovat více než 200 zaměstnanců, řekla mluvčí společnosti Hana Szotkowská.


V nové poliklinice bude mít své zázemí ambulance onkologie, hematologie a lékařské genetiky včetně denního onkologického centra. Její součástí jsou také laboratoře nebo lékárna, která by se měla v budoucnu stát školícím místem pro studenty farmaceutických fakult. Ambulance před rekonstrukcí budovy sídlily v pronajatých prostorech, které však již byly nevyhovující. Denně ambulance včetně stacionáře navštěvuje přibližně 200 onkologicky nemocných pacientů.

Náklady na modernizaci objektu v Novém Jičíně patří k historicky nejvyšším investicím společnosti, obdobnou částku loni investovala do nákupu lineárního urychlovače pro novojičínské Komplexní onkologické centrum. Generální ředitel společnosti Filip Horák uvedl, že do dalšího rozvoje onkologického centra bude Agel investovat i v příštím roce, kdy má v plánu zakoupení diagnostického přístroje rovněž za zhruba 100 milionů korun.

Akciová společnost je v Česku největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče. V současné době provozuje v zemi deset nemocnic a několik dalších zdravotnických zařízení. Především funguje v oblasti Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Každoročně je v nemocnicích holdingu hospitalizováno víc než 110 tisíc pacientů. Skupina od roku 2006 působí také na Slovensku. Za poslední čtyři roky celá skupina vydala na investice zhruba 1,7 miliardy korun, přičemž v roce 2010 proinvestovala téměř 600 milionů korun, což bylo nejvíce za dobu její existence.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?