Spornou zakázku prošetřuje antimonopolní úřad

10. 7. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Výběrové řízení na dostavbu znojemské nemocnice za půl miliardy začal zkoumat antimonopolní úřad.


Úřad vede správní řízení se znojemskou nemocnicí coby zadavatelem veřejné zakázky týkající se části její rekonstrukce a dostavby. „Řízení začalo kvůli pochybnostem, které se týkají jedné ze zadávacích podmínek a jejího souladu se zákonem o veřejných zakázkách,“ řekl mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Švanda.

Jak dodal, zmíněná podmínka předepisuje, že u dodávek lékařské techniky nesmí subdodávky přesáhnout čtyřicet procent celkové ceny těchto zařízení. Podle MF Dnes, která o dalším vývoji případu informovala jako první, mělo napadené řízení vyhrát sdružení firem vedené brněnskou společností IMOS a za účasti zdravotnické firmy Transkontakt­Medical. Obě firmy se významně podílely už na předchozích částech modernizace nemocnice.

Vedení znojemské nemocnice reagovalo nyní na krok úřadu zdrženlivě. „Vydání předběžného opatření je standardní postup do vyřešení celé záležitosti z pohledu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Nám nezbývá než čekat do konečného rozhodnutí,“ sdělil pouze mluvčí znojemské nemocnice Pavel Jajtner. Komentovat postup antimonopolního úřadu příliš nechtěl ani krajský sociálnědemokratický radní pro zdravotnictví Oldřich Ryšavý.

„Byl jsem člen výběrové komise, proto se nemohu až do rozhodnutí úřadu k záležitosti příliš vyjadřovat,“ konstatoval radní.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?