Stanovisko společnosti Mladá fronta a.s.

5. 2. 2009 9:59
přidejte názor
Autor: Redakce
S ohledem na aktivity vydavatelství Ambit Media si společnost Mladá fronta a. s. dovoluje uvést na pravou míru v posledních týdnech opakovaně zveřejňované nepravdivé informace o vydávání našich Zdravotnictví a medicína, jejich budoucnosti a vydavatelských oprávněních k tomuto periodiku...


Vážení,

s ohledem na aktivity vydavatelství Ambit Media si společnost Mladá fronta a. s. dovoluje uvést na pravou míru v posledních týdnech opakovaně zveřejňované nepravdivé informace o vydávání našich Zdravotnictví a medicína, jejich budoucnosti a vydavatelských oprávněních k tomuto periodiku.

Vydavatelství Mladá fronta a. s. vydává Zdravotnictví a medicína jako oprávněný vydavatel nepřetržitě od roku 2005, kdy na Mladou frontu a. s. přešla vydavatelská oprávnění k tomuto periodiku od předchozích vydavatelů, kterými ovšem nebyly ani Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, ani Ministerstvo zdravotnictví ČR, jež se nyní prohlašují za vlastníky tohoto časopisu. Odborový svaz spolu s ministerstvem vydával předchůdce dnešních Zdravotnictví a medicína naposledy na počátku devadesátých let minulého století.

Je skutečností, že Mladá fronta a. s. vede soudní spory týkající se vydávání Zdravotnictví a medicína. V těchto soudních sporech dosud nebylo soudem nařízeno ani první jednání ve věci, a nebylo proto ani žádným způsobem rozhodnuto o vydavatelských oprávněních k časopisu.

Jedinými dosud vydanými soudními rozhodnutími v těchto sporech jsou soudem nařízená předběžná opatření, kterými bylo na návrh Mladé fronty a. s. vydavatelství Ambit Media zakázáno užívat při vydávání jejich časopisu logo Zdravotnictví a medicína v podobě, v jaké ho po celou dobu vydávání užívá Mladá fronta a. s., a dále předběžné opatření, kterým bylo ministerstvu zdravotnictví (s ohledem na starší výroky pana Cikrta jako mluvčího ministerstva) nařízeno zdržet se uvádění nepravdivých údajů o tom, že Mladá fronta a. s. vydává Zdravotnictví a medicína neoprávněně, a nepravdivých informací o stavu a výsledku sporných řízení, týkajících se práv k označení Zdravotnictví a medicína.

Mladá fronta a. s. Vás může ujistit, že Zdravotnictví a medicína v podobě a kvalitě, jak je znáte již několik let, budou nadále stěžejní součástí portfolia odborných titulů našeho vydavatelství a v žádném případě nedojde ke změně vydavatele tohoto úspěšného časopisu.

V této souvislosti také můžeme uvést potěšující skutečnost, že i přes nedávný zákaz ministerstva zdravotnictví odebírat Zdravotnictví a medicína adresovaný všem podřízeným institucím došlo pro rok 2009 k nárůstu počtu předplatitelů Zdravotnictví a medicína o 10 %. Také to je důkazem, že Zdravotnictví a medicína Mladé fronty a. s. zůstávají nadále Vašim důstojným partnerem.

S pozdravem

Ing. Michael Dědeček

člen představenstva Mladá fronta a.s.

*

Vážení,

rádi vám sdělujeme, že novou šéfredaktorkou Lékařských listů Zdravotnictví a medicína je MUDr. Andrea Skálová (skalova@mf.cz, mobil: 602 710 567) a posilou redakce LL je vedoucí redaktorka Markéta Ostřížková (ostrizkova@mf.cz, mobil: 724 376 376).

Redakce Zdravotnictví a medicína

**

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?