Stát chce milióny korun po nemocnici

21. 6. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Okresní zdravotní rada Ladislav Pecháček zdůraznil, že na závady přišel sám zřizovatel - okresní úřad, který vzápětí odvolal ředitele Jiřího Pinkase a dal veškeré náležitosti okamžitě do pořádku. "Nikdo nic nezpronevěřil...


Investice do rekonstrukce chrudimské nemocnice dosahuje sto osmdesáti miliónů korun, práce podle harmonogramu potrvají do roku 2004.

Chrudim - Vedení nemocnice včera obdrželo platební výměr od finančního úřadu, který požaduje odvod dosahující téměř sedmi miliónů korun. Proti rozhodnutí se chce odvolat.

Okresní zdravotní rada Ladislav Pecháček společně s Vojtěchem Němečkem, pověřeným vedením nemocnice, včera pravdivost naší informace potvrdili.

„Nebyly splněny určité úřední zákonitosti, termíny a podobně. Proto nám Finanční úřad v Chrudimi vyměřil dodatečnou daň a penále ve výši 6, 97 miliónu korun,“ řekl včera Vojtěch Němeček. Dodal, že tato částka může vzhledem ke své výši výrazně omezit péči o pacienty.

Okresní zdravotní rada Ladislav Pecháček zdůraznil, že na závady přišel sám zřizovatel - okresní úřad, který vzápětí odvolal ředitele Jiřího Pinkase a dal veškeré náležitosti okamžitě do pořádku.

„Nikdo nic nezpronevěřil, jde jen o termíny a jejich dodržení. Proto se divím tomu, že stát hodlá na tomto chudém zdravotnickém zařízení požadovat finance,“ poznamenal Pecháček.

ROMANA NETOLICKÁ, Hradecké noviny, 21.6.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?