Stavba nové interny nemocnice ve Vsetíně přijde na 400 milionu Kč

9. 4. 2011 7:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Vsetínská nemocnice akutně potřebuje nové zázemí pro internu. Stoletá budova, v níž jedno z oddělení sídlí, nevyhovuje ani lékařským standardům a neposkytuje ani komfort pro pacienty.


Projekt na pavilon teprve vzniká, stavba má přijít na téměř 400 milionů korun. Hejtmanství jako zřizovatel nemocnice peníze zatím zajištěné nemá. Stavět by se mohlo začít nejdříve v příštím roce, sdělila ČTK mluvčí vsetínské radnice Marie Šídlová.

V minulých letech v budově interny stavbaři vyměnili okna, opravili sociální zařízení, kuchyň i podlahy. Investice dosáhla takřka čtyř milionů korun. „Dílčí opravy však neřeší celkový špatný stav budovy a s ním spojený komfort pro pacienty. Potřebujeme nové prostory, co nejdříve to bude možné,“ uvedl ředitel nemocnice Martin Metelka.

Pokoje pro pacienty jsou čtyřlůžkové. Na jednotce intenzivní péče jsou lidé hospitalizovaní po třech, jednotlivá lůžka jsou od sebe oddělena plachtou. Podle Šídlové objekt neodpovídá ani požadavkům bezpečnosti, chybí v něm například únikové schodiště.

Do nového pavilonu za téměř 400 milionů korun by se v budoucnu měla přestěhovat interna i neurologie. Záměr Zlínského kraje počítá s tím, že objekt vyroste na místě budovy patologie a oddělení neurologického a mikrobiologie.

Hejtmanství na projekt, který teprve vzniká, vyčlenilo 8,5 milionu korun. Statutární náměstek hejtmana Libor Lukáš (ODS) doplnil, že Zlínský kraj zatím peníze na stavbu nemá. Nevyloučil přitom finanční spoluúčast Vsetína.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?