Středočeši založili Oblastní nemocnici Příbram, a.s

15. 5. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zastupitelstvo Středočeského kraje souhlasilo se založením Oblastní nemocnice Příbram jako akciové společnosti. Nová obchodní společnost postupně převezme práva a povinnosti Nemocnice s poliklinikami Příbram a Nemocnice Příbram...


PRAHA - - Zdaboř,“ řekl mluvčí kraje Martin Krafl.

Založením akciové společnosti kraj řeší složitou ekonomickou situaci, do níž se jedna z nemocnic dostala a hrozí jí krach. Ztráta Nemocnice s poliklinikami Příbram se v posledních letech vyšplhala na 165 milionů a měsíčně se stále zvyšuje.

Menší Nemocnice Příbram - Zdaboř měla jen drobné ztráty, které se vedení podařilo eliminovat. Nejkritičtější části dluhu chce kraj uhradit odprodejem nepotřebného movitého majetku.

Akciová společnost bude mít základní kapitál ve výši dvou milionů korun, které splatí kraj.

Zastupitelé dnes také schválili stanovy akciové společnosti a zvolili členy představenstva a dozorčí rady společnosti. Současný krizový manager nemocnic Roman Boček byl zvolen jedním z členů představenstva.

Investice kraje do základního kapitálu společnosti bude hrazena z rozpočtové rezervy a je investicí dlouhodobou. Umožní transformaci zdravotnických zařízení a měla by přinést výnos na zhodnocení majetkového podílu kraje ve společnosti, dodal mluvčí.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?