Středočeský kraj schválil převod majetku kutnohorské nemocnice

13. 10. 2009 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Středočeští zastupitelé dnes schválili převod nemovitostí v areálu kutnohorské nemocnice z města na kraj. Připravili si tak půdu pro budoucí převzetí provozu tohoto zařízení, podle hejtmana Davida Ratha (ČSSD) je to jediný způsob jak odvrátit jeho zánik.


Provoz kutnohorské městské nemocnice je dlouhodobě ztrátový. V červnu proto zastupitelé schválili její převod na Středočeský kraj.

Provozovatelem by se měla stát Oblastní nemocnice Kolín zřizovaná hejtmanstvím. Rath uvedl, že kolínská nemocnice začne v ideálním případě zařízení provozovat 1. ledna. „Bylo by to optimální z pohledu účetnictví, protože pak by nebyly problémy s převodem účetních uzávěrek a těchto věcí,“ podotkl.

Opoziční zastupitel za ODS a starosta Slaného Ivo Rubík upozornil, že převzetí tohoto zařízení ve stavu, v jakém je, představuje velké riziko pro krajský rozpočet.

„Souhlasím s tím, že pro kraj to nebude jednoduchá věc, bude nás to stát čas, peníze a nervy, ale my to rádi podstoupíme, protože je to služba občanům Kutnohorska,“ řekl Rath.

Kutnohorskou nemocnici do začátku března provozovala společnost Medistyl-Pharma, která měla také zájem o její koupi.

Na začátku roku ale městu nabídl Středočeský kraj, že zdravotnické zařízení převezme. Medistyl-Pharma se kvůli tomu začala obávat o další podnikání v Kutné Hoře a nemocnici městu vrátila.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?