Střešovická nemocnice: ministr jí pohrozil kontrolou

2. 8. 2010 8:43
přidejte názor
Autor: Redakce
Kolem Ústřední vojenské nemocnice začíná být znovu rušno. Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) má pochybnosti o stavbě ubytovacího zařízení v jejím areálu.


Zvažuje, že nechá projekt prověřit Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Řekl to včera v České televizi. „Je tam celá řada otázek, které mě nutí k velké opatrnosti, jak s tímto projektem teď nakládat,“ řekl Vondra.

Pochybné mu připadá například to, že cena zakázky vzrostla v posledním roce asi o jednu milirdu korun, tedy více než o třetinu. A to není všechno: úřednická vláda Jana Fischera zakázku schválila těsně před volbami.

Státní zakázku v hodnotě 2,6 miliardy korun na stavbu hotelového a ubytovacího komplexu ve vojenské nemocnici získala společnost Prague Military Hospital Consession.

Většinovým podílníkem v této firmě je realitní společnost EC Property, která je součástí české investiční skupiny Redwood.

Vondra zatím neřekl jasně, jestli by případně ministerstvo od již uzavřené smlouvy na výstavbu hotelového zařízení v nemocnici odstoupilo.

Teď shromažďuje informace o zakázce a její právní analýzu. „Zvažuji, že požádám o názor úřad pro hospodářskou soutěž,“ dodal.

Výstavbu hotelu ve střešovické nemocnici provázejí spekulace o jejím předražení. Podle dřívějších oficiálních informací o projektu měla celá výstavba stát okolo 800 milionů, nyní je cena více než trojnásobná.

O stavbě ubytovacího zařízení v areálu formou tzv. PPP projektu se mluví pět let, z ostatních plánovaných pilotních PPP projektů zatím sešlo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?