Střídání prvních náměstků ministra zdravotnictví

15. 7. 2013 7:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Za prvního náměstka Marka Ženíška (TOP 09), který odejde z ministerstva zdravotnictví na konci měsíce, by mohl některé kompetence v řízení úřadu a ekonomiky převzít vrchní ředitel Petr Salák. ČTK to dnes řekla mluvčí ministerstva Viktorie Plívová.


Zda bude Salák jmenován prvním náměstkem, řadovým náměstkem, nebo jen dostane nové kompetence, se v tuto chvíli řeší, dodala mluvčí k informaci aktualne.cz, že Salák bude prvním náměstkem. „Uvažovaných variant je několik,“ zdůraznila.

Ženíšek oznámil den před jmenováním Holcáta, že se s novým ministrem dohodl na odchodu. Funkce prvního náměstka ministra je politická a on má i vrcholovou politickou funkci jako místopředseda TOP 09, která vládu premiéra Jiřího Rusnoka nepodporuje. Nemůže spolupracovat s ministrem vlády, které TOP 09 odmítá dát důvěru.

Ženíšek rezignuje k 1. srpnu, do té doby bude podle dohody s Holcátem čerpat řádnou dovolenou. Před svým nástupem na ministerstvo zdravotnictví působil jako náměstek v resortu spravedlnosti.

Holcát už dřív ČTK řekl, že personální zemětřesení na úřadu nechystá. Náměstkům a mluvčí nabídl, aby zůstali. S výjimkou Ženíška všichni ministrovu nabídku přijali.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?