Svaz zdravotních pojišťoven ČR se distancoval od praktik VoZP

9. 11. 2011 8:19
přidejte názor
Autor: Redakce
Svaz zdravotních pojišťoven ČR (SZP ČR) se distancoval od nekalých náborových praktik, které údajně používá Vojenská zdravotní pojišťovna (VoZP) při náboru klientů. ČTK o tom informovala tajemnice svazu Vladimíra Těšitelová.


Podle ní rada SZP ČR minulý týden vyzvala ředitele VoZP, aby pojišťovna postupovala podle etického kodexu, náprava však prý nenastala. Zástupci VoZP dnes ČTK sdělili, že etický kodex dodržují, a vyjádřili nad zprávou svazu pojišťoven podiv.

„Náboráři VoZP lákají nové klienty na základě nepravdivých informací a výmyslů poškozujících dobré jméno většiny zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven. Náboráři VoZP se neostýchají ani tvrzení, že některé zaměstnanecké zdravotní pojišťovny končí, či dokonce krachují,“ uvedla Těšitelová.

Manažer VoZP Richard Medek ČTK sdělil, že vedení pojišťovny minulý týden písemně informovalo SZP ČR o tom, že VoZP i její smluvní partneři při náboru klientů postupují korektně a dodržují etický kodex. Pokud zásady kodexu někdo poruší, pojišťovna s ním okamžitě ukončí spolupráci, uvedl Medek a dodal, že Vojenská zdravotní pojišťovna považuje dnešní tiskovou zprávu SZP ČR za „poněkud unáhlenou a odporující principům vnitrosvazové demokracie“.

Podle SZP ČR by lidé, kteří chtějí změnit zdravotní pojišťovnu, měli být při jednání s náboráři velmi opatrní. „Hlídejte si, s kým se o svém zdravotním pojištění bavíte a co podepisujete,“ upozornila Těšitelová. Dodala, že řadě náborářů jde hlavně o odměnu za registraci nových klientů. Lidé by si proto měli ještě před konečným rozhodnutím všechny informace ověřit u své zdravotní pojišťovny, případně se poradit se svým ošetřujícím lékařem.

Svaz zdravotních pojišťoven ČR vznikl v roce 1997 jako nástupnická organizace Sdružení zdravotních pojišťoven. Sdružuje všech sedm zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven působících v Česku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?