Svitavská nemocnice připravuje další rozvoj svého areálu

30. 8. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Svitavská nemocnice připravuje další rozvoj svého areálu. Nechala si zpracovat studii, která měla prověřit, zda existuje možnost postupné rekonstrukce budov při minimálním omezení provozu a zachování stávající kapacity.


Ověřit měla i další případné rozšíření, sdělil ČTK mluvčí společnosti Nemocnice Pardubického kraje Pavel Kožený.

„Podařilo se najít technické řešení, které vše zmíněné umožní. Součástí je i nízkoprahový centrální příjem,“ uvedl Kožený. Podle něj je nutné vyřešit špatný technický stav některých budov, zlepšit hotelové služby a modernizovat provozy.

Podle studie by bylo možné vybudovat nový urgentní příjem vedle nynějšího vstupního objektu. V areálu by pak bylo možné v několika etapách postavit i další tři nové budovy, budova radiodiagnostického a gynekologického oddělení s porodnicí by se rekonstruovala.

Ve Svitavské nemocnici se již před časem dočkalo modernizace a přístavby oddělení psychiatrie. Téměř za 110 milionů korun byl opraven bývalý klášter redemptoristů z konce 19. století, který byl už v havarijním stavu. Nový pavilon má 55 lůžek, o 30 více než dříve, a disponuje modernějším prostředím.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?