Také lékaři v Táboře chtějí ven

4. 11. 2010 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékař táborské nemocnice Lukáš Štrincl se nezdráhá přiznat, že je jedním ze signatářů kamapaně nespokojených lékařů Děkujeme, odcházíme. Svým podpisem stvrdil, že lékaři českých nemocnic nedostávají za svou práci odpovídající odměnu.


„Za posledních pět let se sice u nás naše ohodnocení výrazně zlepšilo, ale jinak jsme nepochybně podhodnoceni, a pokud se nic nezmění, k prvnímu lednu dám výpověď,“ říká lékař, který v nemocnici pracuje čtrnáct let.

Věří však, že vláda nebo zdravotní pojišťovny najdou způsob, jak na platy lékařů získat více peněz. Za zlepšením situace v Táboře je podle jeho názoru zřejmě přechod nemocnice na akciovou společnost, kdy odboráři mimo jiné získali větší prostor k vyjednávání s vedením zařízení.

Pro ředitele nemocnice Ivo Houšku není solidarita s výzvou jeho zaměstnanců žádným tajemstvím, odboráři jej o svém postoji informovali.

„Druhou fází ale je, pokud by skutečně došlo na lámání chleba, zda by opravdu odešli. Nejde totiž jen o plat, ale také o rodinné zázemí a další vazby,“ míní ředitel nemocnice.

Nemocnice má v současné době 128 lékařů, 43 z nich se pod kampaň odborového svazu podepsalo.

„Máme o dvacet lékařů víc než před třemi lety. I když hledáme lékaře určitých profesí, je to s ohledem na budoucnost, abychom řešili odchody do důchodu,“ řekl Houška.

Sester má nemocnice v zásobě hned několik, pro velký zájem si musela zavést dokonce pořadník. Podle lékaře Jiřího Berky by ale problémy nemocnici mohly nastat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?