Také v Pardubickém kraji se většina lékařů vrací na svá místa

23. 2. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Většina lékařů, kteří v nemocnicích v Pardubickém kraji podali výpovědi v rámci akce Děkujeme, odcházíme, se do práce vrátí. Litomyšlská nemocnice je již na stejném stavu personálu jako před koncem roku. ČTK to řekli zástupci oslovených nemocnic.


„Všech pět chirurgů, kteří dali výpověď, je již stáhlo,“ uvedl mluvčí Litomyšlské nemocnice Adrián Nemšovský.

V Chrudimi bylo podáno 37 výpovědí, v nemocnici pracuje 67 lékařů. „Podle dohody s Lékařským odborovým klubem by měly být všechny staženy až během středečního dopoledne,“ uvedl náměstek pro zdravotní péči Petr Čichovský. Další dvě výpovědi, které s odborářskou akcí nesouvisely, staženy nebudou.

Přesná čísla zatím nemá Pardubická krajská nemocnice. „Počet stažených výpovědí se mění každou hodinu. Očekáváme během dneška a středy další vlny stažených výpovědí,“ uvedla mluvčí nemocnice Alice Štrajtová Štefková.

Ve Svitavské nemocnici zatím stáhl výpověď jeden lékař z 23 odcházejících. „Předpokládáme, že ostatní to udělají v nejbližší době,“ sdělil ČTK náměstek pro léčebnou péči Pavel Kunčák. Podstatnou část výpovědí již vzali zpět také lékaři Orlickoústecké nemocnice. „K dnešnímu dni odvolalo výpověď přes 60 procent lékařů,“ informoval ČTK ředitel Jiří Řezníček.

Celkem dalo v kraji výpověď 224 ze zhruba 600 lékařů. Odchody nejvíce ohrožovaly nemocnice v Pardubicích, Chrudimi a Ústí nad Orlicí, méně postiženy by byly Litomyšlská a Svitavská nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?