Těla obětí AIDS by se mohly pohřbívat v nepoužívaných dolech

5. 12. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihoafrická republika hledá způsoby, jak pohřbívat rostoucí počet obětí AIDS. Úřady uvažují o tom, že vytvoří z nepoužívaných dolů v Johannesburgu hřbitovy ve stylu katakomb...


Uvádí to internetový server NewScientist.

V Johannesburgu, které je největším městem v Jihoafrické republice, je virem HIV nakaženo 750 tisíc lidí z celkového počtu 3 milionů obyvatel.

„Tento rok pohřbíme asi 20 tisíc lidí. V roce 2010 - pokud nebude do té doby vynalezen lék proti AIDS - stoupne tento počet na 70 tisíc,“ říká Alan Buff, který spravuje hřbitovy spadající pod působnost agentury City Parks.

Podzemní hřbitov s výtahem

Z nepoužívaných zlatých dolů by mohl vzniknout podzemní hřbitov s uličkami, které by spojovaly jednotlivé hroby. Přístup do pohřebiště by umožňoval výtah.

„Pokud se tento projekt dobře propracuje, myslím, že pozůstalým nebude vadit, že jejich příbuzní jsou pohřbeni v nepoužívaných dolech,“ dodává Buff.

V současnosti se na okraji Johannesburgu objevují nelegální hřbitovy. Těla, která nejsou dobře pohřbena, mohou při prudkých deštích vyplavat a ohrozit zdraví lidí v okolí.

Do těchto mělkých hrobů se také snadněji dostanou zloději, kteří části lidských těl rozprodávají.

(ivb),www.Zdravi.Euro.cz, 5.12.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?