Tématem kongresu budou i transplantace

6. 5. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Český nefrologický kongres s mezinárodní účastí, který se bude konat letos v červnu, pořádá Nefrologicko - dialyzační centrum Nemocnice Liberec, Česká nefrologická společnost a Eurokongres Liberec...


Liberec - Primář MUDr. Antonín Knotek, který je členem celostátního výboru nefrologické společnosti, se zasadil o pořádání sympozia v Liberci. Hlavní problematikou, která se bude na kongresu řešit je otázka onemocnění ledvin, srdce a onemocnění vysokým krevním tlakem a vzájemné souvislosti mezi těmito orgány. „Důležitým tématem bude projednávání problematiky transplantací ledvin,“ sdělil organizační prezident kongresu Antonín Knotek a dodal, že hned prvním dnem se bude konat takzvaná interaktivní konference o transplantaci ledvin z žijících dárců. „Každý účastník bude hlasovat o souhrnu doporučených postupů pro transplantace do dalšího období,“ vysvětlil primář.

Kromě přednášek pro lékaře bude paralelně probíhat i sekce pro zdravotní sestry. Na konferenci jsou pozváni zahraniční lékaři ze západní Evropy a USA. „Konference bude slavnostně zahájena přednáškami zahraničních hostů, předních světových odborníků v nefrologii a transplantologii,“ upozornil Knotek.

Kongres je pořádán pod záštitou prvního místopředsedy Senátu České republiky Přemysla Sobotky, primátora města Liberec Jiřího Kittnera a ředitele Nemocnice Liberec Jaroslava Krutského. „Náš kongres bude největší nefrologickou akcí v roce 2002 v České republice a slibujeme, že uděláme vše pro to, aby to byl kongres úspěšný po stránce odborné i společenské,“ doplnil primář Antonín Knotek.

LENKA MARKOVIČOVÁ, Liberecký den, 6.5.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?