Tendry MZ v oblasti eHealth vyhrály IBM, Accenture a S.ICZ

25. 5. 2010 8:43
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo zdravotnictví koncem dubna vyhodnotilo tři tendry v oblasti takzvaného elektronického zdravotnictví (eHealth). Vítězi tendrů se staly firmy IBM, Accenture a S.ICZ. Celková předpokládaná hodnota výběrových řízení překračuje 900 milionů korun.


V pondělí o tom informoval server Euro.cz.

Do tendru na zajištění informačních systémů a komunikačních technologií (IS/ICT) v hodnotě 600 milionů korun se přihlásily Telefónica O2 a IBM.

O řízení projektového portfolia za 215 milionů usilovaly kromě Accenture ještě BDO IT a Deloitte. Do konkurzu na komplexní řešení bezpečnosti informací v hodnotě 104 milionů korun se přihlásila pouze firma S.ICZ.

Podle informací serveru Euro.cz byly minimálně u jednoho z tendrů - řízení projektového portfolia - podány námitky, o kterých ministerstvo nyní rozhoduje.

MZ na svých stránkách uvádí, že eHealth je souhrnný název pro používání informačních a komunikačních technologií při prevenci, diagnostice či léčbě. Především jde o předávání a sdílení informací prostřednictvím elektronického zpracování dat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?