Trend vzdělávání v roce 2009 - volba podle osobních preferencí

9. 2. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pro ošetřovatelské profese se usnadnila možnost získávat kredity dvojí cestou. Propojení spolupráce mezi EUNIO a Edukace.cz, k němuž došlo koncem loňského roku, přispělo k otevření kombinovaného přístupu k formě i obsahu celoživotního vzdělávání.


Zájemci o studium nyní mohou využít jak pohodlného způsobu skládání zkoušek z domova, tak kontaktní variantu v podobě účasti na seminářích, případně obě možnosti propojit.

Pro získání informace o plánovaných seminářích stačí na portálu EUNIO otevřít záložku Kalendář akcí, kde se objeví celá programová nabídka. Dalším pozitivem je i to, že se tak výrazně rozšiřuje obsahové spektrum, a každý si tedy může vybrat téma, které je nejpřínosnější pro jeho profesní orientaci.

První „novoroční“ lekce

Pro ty, kteří preferují e-learning, přináší portál na začátku roku dvě nové lekce na aktuální témata:

* Inkontinence * Stomie na gastrointestinálním traktu

Autor první z nich, zkušený urolog MUDr. Libor Zámečník, klade ve své práci důraz na to, že v jednotlivých obdobích života má samovolný únik moči určité odlišnosti v příčinách, projevech, diagnostice i léčbě. V oddíle ošetřovatelská péče se pak věnuje jak individuálním, tak systémovým přístupům u funkční, urgentní a stresové inkontinence.

PhDr. Renato Halmo se ve své lekci detailněji věnuje specializaci stomasester a k jednotlivým částem popisujícím založení a provedení praktického ošetření stomie i výběr vhodných pomůcek přikládá obrazovou dokumentaci (viz ukázka) a užitečné odkazy.

V obou případech nechybí ani upozornění na psychosociální kontext onemocnění.

Úspěšné studium v roce 2009 přeje redakce portálu EUNIO.


PaedDr. Jaroslava Sladká, Pears Health Cyber (jaroslava.sladka@pearshealthcyber.com)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?