Třinecká nemocnice Podlesí zahájila program jednodenní chirurgie

17. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Program jednodenní chirurgie zahájila nemocnice v Třinci na Frýdeckomístecku. Umožňuje pacientům podstoupit řadu chirurgických zákroků, po nichž nemusejí být hospitalizováni, ale dokončují léčbu doma...


OSTRAVA -

„Jde o moderní systém péče, který naše zdravotnictví přibližuje evropským měřítkům,“ řekl primář Centra miniinvazivní chirurgie Stanislav Czudek.

K zákrokům, které lze provést v programu jednodenní chirurgie, patří například operace žlučníku, kýly, slepého střeva, prsní žlázy či některé urologické a gynekologické operace.

Minimální zásah do běžného života pacienta

Pacienti jsou po operaci pod dohledem odborného personálu na pokoji, dokud se neproberou. Po následné kontrole, kterou provedou chirurg a anesteziolog, mohou být ještě v den zákroku propuštěni domů.

Podle Czudka představuje jednodenní chirurgie pouze minimální zásah do běžného života pacienta. Rodinné zázemí navíc ve většině případů urychluje léčbu a rekonvalescenci.

Všichni zájemci, kteří by se chtěli s odborníky poradit, zda je vhodné podstoupit operaci v programu jednodenní chirurgie, se mohou se svými dotazy obracet také na speciální bezplatnou linku nemocnice 800177323.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?