Třinecký primář přijímal finanční dary

19. 3. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Primář oddělení plastické chirurgie nemocnice v Třinci Libor P. si na svůj soukromý účet nechal zasílat finanční dary pacientů, kterými podmiňoval jejich operace. teď ho stíhá policie...


TŘINEC - Primář oddělení plastické chirurgie nemocnice v Třinci Libor P. si na svůj soukromý účet nechal zasílat finanční dary pacientů, kterými podmiňoval jejich operace.

Teď sklapla past, když mu vyšetřující policisté dokázali, že nejméně v 83 případech převzal od samotných pacientů nebo jejich příbuzných částku okolo 200 tisíc korun.

Vedle toho, že okrádal vlastní nemocnici, pomáhal si šestatřicetiletý lékař k dalším financím prostřednictvím své soukromé praxe, kterou provozoval rovněž v mateřském zařízení.

„Na základě vzájemné smlouvy mezi nemocnicí a vlastní firmou, měl odvádět polovinu z částek za výkony soukromé estetické plastické chirurgie,“ potvrdil Právu policejní vyšetřovatel Jaroslav Jursa.

„Víme o čtrnácti případech, kdy odevzdal doklady, do kterých uvedl nižší částky, než skutečně inkasoval. Prozatím se nám podařilo prokázat, že třineckou nemocnici svým jednáním připravil o třicet čtyři tisíce korun. Samozřejmě že prošetřujeme další osoby, které mohly být jednáním pana primáře poškozeny, a současně zjišťujeme výši darovaných částek,“ dodal policista. Ve většině případů se jednalo o zákroky podléhající úhradě některé ze zdravotních pojišťoven.

„Lékař byl obviněn z podvodu a v současné době se nachází ve vazební cele. Za uvedený trestný čin mu hrozí až tři roky odnětí svobody,“ konstatoval tiskový mluvčí policie ve Frýdku-Místku Eman Klimša.

Právo, 19.03.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?