Vlákno názorů k článku Jak se pozná tříselná, pupeční a břišní kýla? Příznaky mohou být rozmanité od Len - Dobrý den, jsem několik let po porodu dvou dětí....

Len (neregistrovaný)
Dobrý den, jsem několik let po porodu dvou dětí. Před dvěma lety jsem začala chodit na cvičení na bederní páteř a při některých cvicích jsem zjistila, že při zapínání břicha se mi jakoby bolestivě něco převalí v břiše. Mezitím jsem byla na sono kvůli bolesti žaludku a gynekologickém sono, vše v pořádku, mám "jen" pokles pánevního dna (začínající inkontinenci). Jde o oblast pod žebry, spíše uprostřed. Nyní mě začal při kašlání trochu bolet spodek břicha, nevím, zda to s tím může souviset. Nevím, jestli má smysl někam chodit, když sono bylo v pořádku. Na chirurgickou ambulanci asi musím mít doporučení od praktické lékařky, jenže té je asi 80 a její všechno jedno, když jakékoliv doporučení chci, musím si ho doslova vydupat, a píše, že je to na moji žádost. Můžete mi prosím poradit nějakého vyloženě specialistu na kýlu na trase Praha - Plzeň? Jsem z okolí Berouna. Mám strach, že když někam přijdu na normální chirurgii, že se mi vysmějí, co si vymýšlím. Zapomněla jsem dodat, ptala jsem se už různě u rehabilitačních pracovnic i trenérky, co ta divná jakoby křeč je, ale nikdo nevěděl. Gynekolog mi kdysi řekl, že mám rozestup břišních svalů, ale to má prý většina lidí. Kýla mě napadla až na návštěvě u strýce, o kterém jsem věděla, že má od mládí nějaké problémy se žaludkem, a dozvěděla jsem se, že muži v matčině linii měli/mají těžkou formu kýly. Tak mi to nějak seplo, že by to mohlo být ono. A poslední, ale zásadní dotaz, souvisí kýla s inkontinencí stolice? Neznáte prosím specialistu na tohle téma? Je to dost intimní záležitost, u mě 100% souvisí s menstruačním cyklem (tomu se lékaři budou také smát), stydím se zeptat i urologa... Velmi děkuji.
MUDr. Thai Bao Han (neregistrovaný)
Dobrý den, kýly ovládá každý dobrý chirurg, vyloženě doporučení na lékaře nemám, ale nebála bych se vyšetřit ve fakultních nemocnicích. Ohledně úniku stolice se Vám žádný lékař smát nebude, nejedná se o vzácný problém. Zkuste se objednat někam na urogynekologii, např. Apolinář VFN Praha.