Vlákno názorů k článku Tuková bulka nebývá nebezpečná. Lékaře vyhledejte, pokud bolí a rychle se zvětšuje od Zdenek - Zdravím, přesně taková bulka se mi udělala v...

Zdenek (neregistrovaný)

Zdravím, přesně taková bulka se mi udělala v třísle. Dřív se mi dělali na nose, krku. Léčil jsem vždy sám pár týdnů, před pár lety v mládí, vždy jen otok a malá bolest. Pár let jsem měl pokoj ale najednou se mi udělala bulka vtřísle, instinktivně jsem s trochou bolesti vymáčkl a šel spát. Druhý den jsem o ničem nevěděl, ovšem třetí den začalo místo otékat. Teď je den pátý, místo je oteklé, ve středu náznak fialové a nejsem plně pohybliví. Neskutečná bolest, nemůžu jednoduše používat plně pravou nohu, kulhám a k běžnému fungování si pomáhám Nimesilem. Jsem jeden z těch ,,hlupáků'' který bohužel nemá čas se někde léčit, potřebuji chodit na montáže a nemůžu si léčení dovolit. Co se mohlo po vymacknutí stát že že to tak bolí? A je možnost si vše vyléčit sám po večerech klidu? Zatím jen mažu otok kvůli vzniklé opruzenině na třísle mezi stehnem a varlaty, kůže za těch pár dní je bolavá. Zatím se každý den bolest stupňuje, proto Nimesil, dnes jsem ho užil poprvé jelikož jsem se jednoduše nemohl bez větší bolesti pohnout. Prosím o radu a předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
pokud se vám “bulka” podařila vymáčknout, nejspíše se nejednalo o lipom, ale o furunkl (zanícený vlasový folikul).
Nesterilním vymáčknutím jste si tam zavlekl infekci, která nyní proniká do hlubších tkání. Dle toho, co popisujete, si to sám nevyléčíte. Doporučuji okamžitou návštěvu nejlépe nějaké chirurgické ambulance/poho­tovosti a přeléčení antibiotiky, ať nedojde k sepsi. Nimesil vám možná pomůže od bolesti, ale ne v léčbě infekce. Hodně štěstí.